Poduzetnička igra

Edukacijski ciklus radionica “Prepoznavanje poduzetničkih prilika” “Od ideje do poduzetničkog pothvata” započeli smo 26.02.2015., igranjem PODUZETNIČKE IGRE. Iako su na početku sudionici bili skeptični i nisu mislili da mogu nešto naučiti igrajući se „kao djeca“, na kraju su se svi složili da smo postigli zadane ciljeve: upoznati se s osnovnim poslovnim ciklusom (pribavljanje financijski sredstava za početak poslovanja, planiranje utroška sredstava, nabava materijala, štednja, troškovi, proizvodnja, prodaja), upoznati se s načinom donošenja odluka (i onda kada ne ide sve prema planu!), naučiti upravljati novčanim tokom u poslovanju, naučiti osnove jednostavnog računovodstva i naučiti upravljati rizikom. Proizvodili smo šešire noseći se sa stresnim uvjetima nedostatka iskustva i ograničenog vremena, nastojali zadovoljiti potrebe kupaca (kroz rigoroznu kontrolu kvalitete), timski donoseći odluke i nastojeći ostvariti što bolji profit na kraju mjeseca.

Na kraju smo jasno mogli usporediti planirani rezultat s ostvarenim rezultatom i analizirati kako smo se ponašali. Timovi su analizirali svoje snage i slabosti i sami uočavali što bi drugi put učinili drugačije.

Veselimo se daljnjem radu i nadamo se da ste uživali igrajući se s nama i na taj način usvajajući nova znanja, te vas pozivamo na slijedeću radionicu u ciklusu: Generiranje ideja, koju će voditi prof.dr.sc. Sanja Pfeifer, istaknuti stručnjak s ovog područja i redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Vidimo se!