Poziv na radionice – “Prepoznavanje poduzetničkih prilika” i “Od ideje do poduzetničkog pothvata”

U razdoblju od 26.02. do 02.04.2015. biti će održane radionice “Prepoznavanje poduzetničkih prilika” i “Od ideje do poduzetničkog pothvata” koje su namijenjene studentima i nezaposlenim mladim osobama (do 29. godina) koje imaju poduzetničku ideju, razmišljaju o pokretanju vlastitog posla ili ih zanima što je sve potrebno za pokretanje posla. Za radionice nije potrebno imati predznanje iz ekonomije.

Radionice su interaktivne i na njima će biti prisutni gosti poduzetnici koji će prenijeti vlastita iskustva o pokretanju i vođenju tvrtke.

Polaznici će stjecati znanja o tehnikama generiranja ideja, o metodama kreativnog razmišljanja i tehnikama istraživanja tržišta kako bi mogli generirati poduzetničke ideje prema prilikama na tržištu ili kako bi postojeće ideje prilagodili tržišnim potrebama. 

Osim sudjelovanja u poduzetničkoj igri kao simulaciji poduzetničkog pothvata, polaznici će stjecati teoretska i praktična znanja o svim bitnim elementima pokretanja i vođenja poduzetničkog pothvata- poslovno planiranje, procjena vlastite poduzetničke sposobnosti, istraživanje tržišta, prodaja proizvoda i/ili usluge, gerila marketing, procjene prihoda i rashoda, moguće poteškoće u poslovanju. Svaki prolaznik će kroz te edukacije razvijati svoju vlastitu ideju, identificirati moguće probleme i razviti poslovni i marketinški plan te plan troškova i rashoda za navedenu ideju.

Prijaviti se možete na http://goo.gl/forms/3qGy5RDu7r

Dosadašnje aktivnosti, radionice i najave pratite na Facebooku http://on.fb.me/14wz54Z

Radioice su organizirame u sklopu projekata A.C.T.I.V.E.= Activity and Creativity Through Ideas and Ventures = Employment. Nositelj projekta je Ekonomski fakultet u Osijeku, a partneri: Centar za poduzetništvo, Osijek; Hrvatska udruga poslodavaca, Regionalni ured Osijek; Poduzetnički inkubator Bios d.o.o.; Trgovačka i komercijalna škola „Davor Milas”, Osijek; Obrtnička škola, Osijek; Turistička i ugostiteljska škola, Osijek, te Druga srednja škola „Beli Manastir”.