Najava novog ciklusa edukacijskih aktivnosti u sklopu projekata A.C.T.I.V.E.

Zadovoljstvo nam je najaviti početak drugog ciklusa edukacijskih aktivnosti na Sveučilištu – „AKADEMIJA ZA PODUZETNIČKI NAPREDAK“, u sklopu projekata A.C.T.I.V.E.= Activity and Creativity Through Ideas and Ventures = Employment, koje ćemo najaviti Informativnom radionicom 21.01.2015. godine, u prostorima ETF-a u Kampusu, Cara Hadrijana, 31000 Osijek, dvorana K1-15, u 16h.

Edukacijske aktivnosti namijenjene su studentima završnih godina i mladim nezaposlenim osobama bez radnog iskustva (do 29 godina starosti). Održat će se četiri vrste radionica, od kraja siječnja do sredine travnja 2015.

Započinjemo 27.01.2015., radionicama “Socijalno poduzetništvo” kojima sudionike želimo upoznati sa značajem i važnosti socijalnog poduzetništva kroz primjere dobre prakse te ih upoznati sa specifičnostima i važnostima uključivanja u inicijative kojima se potiče socijalno poduzetništvo.

U razdoblju od 26.02. do 02.04.2015., planirano je održavanje radionica “Prepoznavanje poduzetničkih prilika”, te “Od ideje do poduzetničkog pothvata”  – za one koji imaju poduzetničku ideju ili razmišljaju o pokretanju vlastitog posla. Polaznici će stjecati znanja o tehnikama generiranja ideja, o metodama kreativnog razmišljanja i tehnikama istraživanja tržišta kako bi mogli generirati poduzetničke ideje prema prilikama na tržištu ili kako bi postojeće ideje prilagodili tržišnim potrebama. Osim sudjelovanja u poduzetničkoj igri kao simulaciji poduzetničkog pothvata, polaznici će stjecati teoretska i praktična znanja o svim bitnim elementima pokretanja i vođenja poduzetničkog pothvata- poslovno planiranje, procjena vlastite poduzetničke sposobnosti, istraživanje tržišta, prodaja proizvoda i/ili usluge, gerila marketing,  procjene  prihoda i rashoda, moguće poteškoće u poslovanju.  Svaki prolaznik će kroz te edukacije razvijati svoju vlastitu ideju, identificirati moguće probleme i razviti poslovni i marketinški plan te plan troškova i rashoda za navedenu ideju.

Radionice “Osnaživanje za tržište rada” planirane su u periodu od 09.04. do 16.04.2015., a njihov cilj je polaznike motivirati i educirati kako proaktivno pristupati tržištu rada,  kako tražiti zaposlenje i pristupiti poslodavcu (kako napisati životopis i zamolbu za posao, intervju, govor tijela i dr.), te koje vještine i kompetencije poslodavci traže.  Naglasak će biti na razvijanju  komunikacijskih i prezentacijskih vještina, na važnosti volontiranja tj. uključivanja u aktivnosti lokalne zajednice,  značaj preporuke kao i na potrebu cjeloživotnog obrazovanja kao imperativa za zapošljavanje.

Prijavite se, sudjelujte i učinite pozitivan iskorak za sebe. Učite i radite na sebi kako biste lakše prepoznali svoje snage i slabosti te na njima radili i iskoristili ih. Vaša budućnost je u vašim rukama, važno je toga biti svjestan i biti praoktivan u vrlo promjenjivoj okolini koja nas okružuje!

Prijaviti se možete na http://goo.gl/forms/3qGy5RDu7r

Dosadašnje aktivnosti, radionice i najave pratite na Facebooku http://on.fb.me/14wz54Z

Nositelj projekta je Ekonomski fakultet u Osijeku, a partneri: Centar za poduzetništvo, Osijek; Hrvatska udruga poslodavaca, Regionalni ured Osijek; Poduzetnički inkubator Bios d.o.o.; Trgovačka i komercijalna škola „Davor Milas”, Osijek; Obrtnička škola, Osijek; Turistička i ugostiteljska škola, Osijek, te Druga srednja škola „Beli Manastir”.

Veselimo se radu s vama, vidimo se!