Edukativna radionica za učenike Trgovačke i ugostiteljske škole Davor Milas

Jučer smo održali novu edukativnu radionicu za učenike Trgovačke i ugostiteljske škole Davor Milas.Radionicu je otvorila naša gošća- poduzetnica gospođa Dubravka Borovac, vlasnica DEA Lens d.o.o., poduzeća za proizvodnju i promet očne i instrumentalne optike. Gospođa Dubravka opisala je suprugov i vlastiti poduzetnički put od male optičarske radionice osnovane 1989. godine, do ekskluzivnog zastupnika svjetski poznatih tvrtki i razvoj djelatnosti kroz četiri tvrtke, kojim su nastojali širinom svojih aktivnosti zaokružiti cjelinu optičke struke.

Naglasila je važnost cjeloživotnog obrazovanja i snažne usmjerenosti na praćenje trendova u djelatnosti i promjena u okruženju općenito. Kao najveći izazov istaknula je nužnost odvajanja poslovnog od privatnog života, ma koliko se to izazovno i nemoguće ponekad činilo.

Edukaciju smo nastavili testiranjem poduzetničkih sklonosti učenika- GET (General Enterprising Tendency) kako bismo otkrili poduzetničke snage koje imaju, ali i slabosti na kojima trebaju poraditi. U nastavku smo se bavili GENERIRANJEM IDEJA i postavili temelj za radionice koje su pred nama u kojim ćemo razvijati konkretne poduzetničke ideje učenika.

Vidimo se opet 29.10.2014. u isto vrijeme na istom mjestu!”