Radionica “Proaktivno na tržište rada ili u samozapošljavanje” uz podršku OBŽ

Održali smo i drugu radionicu za srednjoškolce u sklopu projekta Osnaživanje i konkurentska prednost mladih za (samo)zapošljavanje, za koji nam je financijsku podršku dala Osječko-baranjska županija, 20.04.2018., u Obrtničkoj školi u Osijeku. Ovaj put je tema bila  „Proaktivno na tržište rada ili u samozapošljavanje“.

Edukativna radionica bila je usmjerena na upoznavanje polaznika s onim što ih očekuje na tržištu rada, pripremu za prvo traženje posla (životopis, zamolba, razgovor za posao), nužnost osobnog planiranja i važnosti cjeloživotnog obrazovanja. Prvo smo potaknuli polaznike da istraže svoje snage i slabosti kroz test vještina, a potom ih naučili kako da naprave SWOT analizu vlastitih snaga i slabosti, te prilika i prijetnji iz okoline. Potaknuli smo ih na planiranje karijere, definiranje kratkoročnih i dugoročnih ciljeva te aktivnosti kojim ih mogu postići.

Za sve one koji žele raditi na sebi otvoreni smo za individulno savjetovanje i za tržište rada i za samozapošljavnje za one koji razmišljaju u pokretnju vlastite tvrtke. Veselimo se vašem dolasku u SIOS, kao i daljnjem radu s vama!