Održana radionica “Poduzetnička igra/Poduzetničke sposobnosti” uz podršku donacije VODOVODA-OSIJEK

Organizirali smo radionicu “Poduzetnička igra/Poduzetničke sposobnosti”, 09.05.2016. godine, na kojoj je sudjelovao 21 polaznik (studenti i mladi nezaposleni). Radionica je do projekta “Osnaživanje mladih za samozapošljavanje”, koji smo prijavili na sufinaciranje kroz natječaj tvrtke VODOVOD-OSIJEK d.o.o. za dodjelu donacija i sponzorstava udrugama, u okviru kojeg nas je tvrka VODOVOD-OSIJEK d.o.o. prepoznala i podržala naše aktivnosti.

Radionica se sastojala od Poduzetničke igre koja je simulacija poduzetničkog pothvala u kojoj timovi planiraju proizvodni i prodajni ciklus za mjesec dana, a potom i rade realizaciju istog, dobivaju kredit, proizvode šešire, prodaju ih, ulažu u novi proizvodni ciklus, rade nabavke materijala, životnih potrepština, štede i na kraju zbrajaju prihod i rashode i utvrđuju koliko su u tome svemu bili uspješni.

Drugi dio radionice činio je test poduzetnčkih sklonosti, University of Durham, Durham Business School, GET ENTERPRISING TENDENCY (GET) TEST, u kojem svaki polaznik može dobiti vrlo jasne pokazatelje i smjernice o svojim karakteristikama i sklonostima prema poduzetništvu. Upozorili smo polaznike na ključne pogreške poduzetnika i na važnost poznavanja razlike između pojma IDEJA i pojma PODUZENIČKA PRILIKA, jer dobra ideja je ujedno i dobra podzetnička prilika samo ako ju karakteriziraju: provodivodst u praksi, postojanje tržišta i dovoljnog broja kupaca koji su spremni platiti cijenu koja za poduztnika nosi dobit!

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali, a osobito VODOVODU-OSIJEK d.o.o. koji je svojom donacijom omogućio održavanje ove radionice!