A.C.T.I.V.E. – Održana svečana dodjela nagrada i priznanja dobitnicima natjecanja “Najbolja poduzetnička ideja“ i Sajma ideja

Dana 02.srpnja 2015. godine, u vijećnici Ekonomskog fakulteta u Osijeku održana je svečana dodjela nagrada i priznanja dobitnicima natjecanja “Najbolja poduzetnička ideja“ i Sajma ideja održanog u svibnju u okviru projekta A.C.T.I.V.E – Activity And Creativity Through Ideas And Ventures = Employment.

Podsjetimo se, cilj natječaja “Najbolja poduzetnička ideja“ bio je razviti poduzetničko razmišljanje i ponašanje studenata Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku, učenika srednjih škola, te nezaposlenih mladih osoba do 29 godina starosti Osječko-baranjske županije. Na natječaj su se prijavile 73 mlade osobe s 39 ideja, što ukazuje kako je postavljeni cilj natječaja uvelike ostvaren te da su mladi ljudi prepoznali projekt kao izvrsnu priliku za vlastito osnaživanje, poduzetničko razmišljanje i proaktivno djelovanje.

Prvu nagradu, u vrijednosti od 10.000,00 kn bruto osvojila je ideja pod nazivom “Proizvodnja i prodaja pčelinjeg otrova“ čiji su začetnici studenti Tihana Mikloš, Eva-Marija Hrenek i Luka Anić. Drugu nagradu, u vrijednosti od 5.000,00 kn bruto, osvojila je ideja sestara Mirne i Jelene Vlahović, točnije ideja pod nazivom “BicBox“ – pametna spremišta za bicikle, dok je treću nagradu, u vrijednosti od 2.000,00 kn bruto, ideja NEXT – Inovativni sustav za kontrolu redova s novčanom nagradom Mateja Marušića i Martina Markovića.

Prema odluci publike, najbolja ideja je “Masti i paprike“, dok je nagradu najbolje učeničke ideje odnio natjecateljski tim Ugostiteljsko-turističke škole Osijek za ideju “Slatki brend“.

Uz glavne novčane nagrade, pobjednički timovi osvojili su i studijsko putovanje te prigodan set knjiga.

Svojom nazočnošću, ovu svečanost upriličio je i zamjenik osječkog gradonačelnika Vladimir Ham, koji je i ovom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo idejama predstavljenim na Sajmu ideja, te je čestitao organizatorima i nagrađenima. Za kraj, dodao je kako su i u gradskoj upravi zainteresirani za neke od ideja predstavljenih na sajmu te kako je uvjeren da pameću možemo prevladati problem nezaposlenosti mladih.